Den här sidan är främst till för att underlätta för Dig som är mäklare eller spekulant vid försäljning i vår förening. Här finner Du den information och de dokument som är bra att ha tillgång till i samband med försäljning av bostadsrätt i Brf Storuven. Se även A-Ö om föreningen och välkommen att kontakta oss om Du är intresserad av ytterligare information.

Byggår
1968-1969. Omfattande ombyggnad och renovering av fastigheten 2013-2015.

Föreningens organisationsnummer
702002-7558

Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Storuven äger och förvaltar fastigheten Uven Större 20, samt tillhörande tomtmark på adresserna Brännkyrkagatan 77 och Hornsgatan 88 i Stockholm. Brf Storuven är en äkta bostadsrättsförening som är och förvaltas sav HSB Södertörn.
I samband med nybyggnad av taklägenheter 2013-2014 utfördes omfattande ombyggnad och renovering av hela fastigheten. Alla större åtgärder är därmed gjorda för lång tid framöver.

Fördelning av fastighetsarea
Sammanlagd bostadsyta är 4095 m², sammanlagd lokalyta är 1019 m². Bostadsytan är fördelad på 51 lägenheter, varav 11 enrumslägenheter, 3 tvårumslägenheter, 25 trerumslägenheter och 12 fyrarumslägenheter. Lokalytan är fördelad på två lokaler 854 m² respektive 165 m². Tomten omfattar 1425 m².

Gemensamma utrymmen
2st Cykelrum/barnvagnsrum, tvättstuga, mangelrum, bastu, gym, pingisrum /bibliotek, däckförråd och biltvättplats.

Hissar
Två hissar finns i huset på Brännkyrkagatan och en hiss finns i huset på Hornsgatan. Hissarna är rymliga och en hiss per hus når samtliga källar- och våningsplan, samt garage. Hissarna installerades 2014 och är moderna och energisnåla.

Förråd
Till samtliga lägenheter hör ett rymligt källarförråd. I samband med moderniseringen av fastigheten 2013-2014 målades förrådsutrymmena och ny rörelsestyrd belysning och moderna Troax-förråd installerades.

Garageplatser
Till en del av föreningens lägenheter hör en garageplats som ursprungligen såldes med lägenheten som “bostadskomplement”. Garageplatsen följer då med lägenheten vid försäljning och ingår i avgiften. Föreningen disponerar ytterligare garageplatser som i första hand hyrs ut till boende. Vid intresse för garageplats kontaktas styrelsen.

Kommersiella lokaler
Föreningen hyr ut två lokaler på Hornsgatan 88 till McDonald’s (854 m²) respektive Specsavers Sweden (165 m²). Lokalerna står för ca hälften av föreningens intäkter och har bidragit till föreningens stabila ekonomi.

Avgift
Avgift utgår enligt andelstal. I avgiften ingår värme, vatten, bredband 1000/1000 Mbit (Stockholms Stadsnät), IP-telefoni samt digitalt/analogt basutbud för TV (c:a 20 kanaler). Föreningen har också tecknat bostadsrättstilläggsförsäkring för alla lägenheter. I de fall garageplats tillhör lägenheten ingår även den i avgiften.

Bredband
Föreningen äger det egna fiberoptiska nätet och är fri att välja den leverantör som erbjuder det bästa bredbandsalternativet. Bredband 1000/1000 Mbit från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

TV
Analogt och digitalt basutbud från Sappa ingår i avgiften. Ytterligare kanaler kan beställas av Sappa.

Uppvärmning och ventilation
Vattenburen radiatorvärme (fjärrvärme från Fortum). Under 2013-2014 byttes ventilationssystemet ut till FTX-system med 80% värmeåtervinning, vilket innebär väsentligt sänkta löpande kostnader för fjärrvärme.
Luftintaget sker från gården och går genom effektiva filter som bytes regelbundet.
Föreningen har beviljats statliga bidrag för genomförande och uppföljning av omfattande åtgärder för att spara energi och förbättra inomhusmiljön. Projektet har genererat intresse i branschmedia (se ytterligare info under Artiklar och rapporter. Mätningar efter installation av det nya ventilationssysstemet visar att inomhusluften är väsentligt förbättrad.

Fönster
Samtliga fönster och fönsterdörrar byttes under 2013-2014 av Mockfjärds Fönster till täta och underhållsfria treglasfönster med utmärkt energieffektivitet och ljudisolering. Alla fönster har ett praktiskt vädringsläge.

Avfallshantering – föreningen har ett soprum på Brännkyrkagatan 77 där hushållsavfall och återvinning lämnas. I merparten av lägenheterna finns avfallskvarnar installerade. Dålig lukt undviks därmed och föreningen sparar pengar genom att mängden avfall minskar betydligt. Dessutom skapar matresterna biogas och bidrar till en bättre miljö.

Planerad ombyggnad och renovering
Föreningen har utfört alla större åtgärder för lång tid framöver. Inga ytterligare renoveringar är i nuläget planerade.

Utfört underhåll, om- och nybyggnad
– Nya cykelställ och säkerhetsdörrar cykel- och barnvansrum, 2016
– Renovering av trappuppgångar samt byt-e av takarmaturer, 2015
– Förstärkning av balkongers infästningar, 2014
– Nybyggnad av fyra taklägenheter på Brännkyrkagatan 77 (totalt 312 m²), 2014
– Byte av samtliga hissar, 2014
– Målning av källarutrymmen, 2014
– Uppgradering av bredband till 1000/1000 Mbit från Stockholms Stadsnät, 2014
– Byte av samtliga fönster och fönsterdörrar, 2014
– Installation av ny FTX-ventilation med 80% värmeåtervinning, 2014
– Nybyggnad av bastu/relax och gym i källarplan H88, 2014
– Fullständigt stambyte och renovering av samtliga badrum, 2013
– Nybyggnad av sop- och återvinningsrum i gatuplan Brännkyrkagatan 77A, 2013
– Installation av moderna förråd, renovering av förrådsutrymmen, 2013
– Installation av avfallskvarnar i lägenheter, 2013
– Totalrenovering av tvättstuga, 2012
– Totalrenovering och tilläggsisolering av tak på Hornsgatan 88, 2011
– Byte av värmeväxlare, 2010
– Renovering av garagenedfart, 2010
– Installation av fiberoptiskt bredbandsnät, 2010
– Installation av gallergrindar till källarplan, 2009
– Byte av nyckelsystem och porttelefoner, 2008
– Förbättringar av värme/ventilation, byte av kranar, rör och termostater, 2008
– Ny gårdsbelysning, 2008

Övrigt om fastigheten
Samtliga lägenheter är försedda med säkerhetsdörr, vilket innebär trygghet och lägre försäkringspremie för föreningens medlemmar.

I föreningens försäkring ingår även bostadsrättstillägg som därmed inte behöver tecknas som tillägg till hemförsäkringen av den enskilde medlemmen.

Lån
Inför den genomgripande renoveringen/ombyggnaden av fastigheten 2013 var föreningen helt skuldfri. Nuvarande, aug 2018, lån är knappt 24 miljoner kr. Amortering sker kontinuerligt med ca 1 miljon/år.

Fastighetsskötsel
Drift och tillsyn av fastigheten utförs veckovis av Åkerlunds Fastighetsservice.

Städning
Städning av trapphus och gemensamma utrymmen utförs veckovis av städföretaget Maries städ.

Städning
Filterbyte och underhåll sköts av Gunnar Karlsen AB.

Området
Mycket gott utbud av all tänkbar service, restauranger och livsmedelsbutiker i närområdet. Mindre än fem minuter med t-bana till galleriorna i Hornstull respektive Liljeholmen.

Flera parker och grönområden finns på nära avstånd, t ex Mariatorget, Tantolunden, Skinnarviksparken samt Ivar Los park utmed Monteliusvägen med härlig utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

Kommunikationer
Utmärkta kommunikationer med nära till busslinjer 3, 4, 55, 66, och 74. C:a 200 meter till tunnelbanestation Zinkensdamm och c:a 300 meter till tunnelbanestation Mariatorget. C:a 500 meter till pendeltågsstation Stockholms Södra.

Medlemskap
Delat ägande godkänns med max tre ägarandelar. Juridisk person godkänns inte som medlem. Skicka underlag gällande överlåtelser och pantsättning direkt  till vår ekonomiska förvaltare för att få ansökan godkänd av Styrelsen:

Brf Storuven
HSB Södertörn
Box 1084
141 22 Huddinge

Pantsättningsavgift
Betalas av köparen.

Mäklarbild
Mäklarbild skickas till bank och mäklare på begäran. Beställning sker enklast via formuläret: https://www.hsb.se/sodertorn/om-hsb/kontakta-oss/arenden-for-kundcenter/

Webbplats
http://www.storuven.se

Kontakt
styrelsen@storuven.se

 

Brf Storuven, c/o Molin       Brännkyrkagatan 77B       118 23 Stockholm

                  Org.nummer: 702002-7558